Tips voor grip op IT-kosten

Voor veel bedrijven blijkt het moeilijk om grip te houden op het IT-budget. IT is voor de meeste bedrijven geen core busines, dus de focus ligt vooral op de klant en het primaire proces. Logisch! Maar IT is natuurlijk in ieder bedrijf wel onmisbaar geworden.

En er komen steeds meer IT-zorgen bij, zoals:

  • Is mijn informatie wel veilig?
  • Behoud ik wel altijd toegang tot mijn informatiesystemen?
  • Wat als ik word gehackt of er iets anders misgaat?
  • Hoe zorg ik ervoor dat alles altijd bereikbaar is?

Hoeveel kost IT?

Om dit soort zaken goed te regelen is er steeds meer actuele IT-kennis nodig. En lopen de zichtbare en onzichtbare IT-kosten steeds verder op. Waardoor vaak de prangende vraag voor ondernemers is: ‘hoeveel kost IT en hoe hou ik de grip hierop?’ Het antwoord op die vraag hangt af van hoe de zaken zijn geregeld, als:

 

  • Werkplekken en achterliggende systemen, zoals opslag en email
  • Harde netwerkcomponenten (routers/switches)
  • CRM/HRM pakketten
  • Productiesoftware
  • Geïntegreerde communicatie/telefonie

De belangrijkste vraag voor grip op kosten

De oplossing voor de grip op kosten start bij de basis: bij de keuze voor de IT-partner(s). ‘Welke IT leverancier past bij mij?’ is de eerste cruciale vraag. Een leverancier die alle gewenste componenten (goed) kan leveren is lastig te vinden. Daarnaast speelt het fenomeen: “Olifantjes doen het met olifantjes”, dus hoe word je als MKB-er gehoord als je bij een hele grote club terecht kom?

Verder spelen vragen mee als ‘Zit ik dan helemaal vast bij deze leverancier?’, ‘Leveren ze echt wat ze beloven?’, en ‘Hebben ze echt de juiste expertise?’. Het antwoord ligt in reële SLA’s van een eerlijke IT-partner. Zoals Oranje IT: een MKB-IT-er.

Van ondernemer tot ondernemer

Wil je ook grip op kosten? Wil je hierover eens te sparren met een collega-ondernemer? In dat geval maak ik graag tijd vrij! Bel me op +31 (0)10 412 3399 of plan een online gesprek op een moment dat het je uitkomt!

20 minuten over grip op IT-kosten

We organiseren 20-minuten updates over hoe je grip hourt op It-kosten. Ben jij erbij? Gratis, vrijblijvend en online. in 20 minuten ben je op de hoogte!

3 juni, 17 juni of 3 juli om 16.30 uur

Wil je ook weten hoe je grip houdt op IT-kosten? Doe dan mee aan onze 20-minuten update. In die 20 minuten ben je up-to-date over de belangrijkste keuzes die je kan maken. Op 3 juni, 17 juni of 3 juli ben je welkom om 16.30 uur via Microsoft Teams. De link ontvang je na aanmelding. Deelname is gratis. Meld je aan via dit formulier:

Bekijk ook deze berichten

Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging voor bedrijven tegen cyberaanvallen 28 januari is het de Europese Dag van de Privacy, een dag die in het leven is geroepen om niet alleen burgers te informeren over hun gegevensbescherming maar ook om bedrijven ervan bewust te maken om...

Lees meer
Microsoft Ignite 2021

Microsoft Ignite 2021

Na een mooie eerste editie in 2019 vond op 2,3 en 4 november dan eindelijk het tweede digitale event van Microsoft Ignite plaats. Wat is er in 1,5 jaar tijd gebeurd? Wij praten je bij.Uitdagingen en trends van het afgelopen 1,5 jaar Het werken met on-premise...

Lees meer