Tips voor grip op IT-kosten

Voor veel bedrijven blijkt het moeilijk om grip te houden op het IT-budget. IT is voor de meeste bedrijven geen core busines, dus de focus ligt vooral op de klant en het primaire proces. Logisch! Maar IT is natuurlijk in ieder bedrijf wel onmisbaar geworden.

En er komen steeds meer IT-zorgen bij, zoals:

  • Is mijn informatie wel veilig?
  • Behoud ik wel altijd toegang tot mijn informatiesystemen?
  • Wat als ik word gehackt of er iets anders misgaat?
  • Hoe zorg ik ervoor dat alles altijd bereikbaar is?

Hoeveel kost IT?

Om dit soort zaken goed te regelen is er steeds meer actuele IT-kennis nodig. En lopen de zichtbare en onzichtbare IT-kosten steeds verder op. Waardoor vaak de prangende vraag voor ondernemers is: ‘hoeveel kost IT en hoe hou ik de grip hierop?’ Het antwoord op die vraag hangt af van hoe de zaken zijn geregeld, als:

 

  • Werkplekken en achterliggende systemen, zoals opslag en email
  • Harde netwerkcomponenten (routers/switches)
  • CRM/HRM pakketten
  • Productiesoftware
  • Geïntegreerde communicatie/telefonie

De belangrijkste vraag voor grip op kosten

De oplossing voor de grip op kosten start bij de basis: bij de keuze voor de IT-partner(s). ‘Welke IT leverancier past bij mij?’ is de eerste cruciale vraag. Een leverancier die alle gewenste componenten (goed) kan leveren is lastig te vinden. Daarnaast speelt het fenomeen: “Olifantjes doen het met olifantjes”, dus hoe word je als MKB-er gehoord als je bij een hele grote club terecht kom?

Verder spelen vragen mee als ‘Zit ik dan helemaal vast bij deze leverancier?’, ‘Leveren ze echt wat ze beloven?’, en ‘Hebben ze echt de juiste expertise?’. Het antwoord ligt in reële SLA’s van een eerlijke IT-partner. Zoals Oranje IT: een MKB-IT-er.

Van ondernemer tot ondernemer

Wil je ook grip op kosten? Wil je hierover eens te sparren met een collega-ondernemer? In dat geval maak ik graag tijd vrij! Bel me op +31 (0)10 412 3399 of plan een online gesprek op een moment dat het je uitkomt!

Bekijk ook deze berichten

Impact: Oranje IT investeert in elkaar

Impact: Oranje IT investeert in elkaar

Oranje IT investeert in elkaar. Veel geleerd en gezien. We hebben een ongelooflijke gave tijd met elkaar beleefd. Het waren drukke dagen maar de feedback was zodanig dat het een feit is dat we een bedrijf zijn met allemaal zeer trotse Oranje IT-ers.

Lees meer
Maak kennis met het team: Roeland

Maak kennis met het team: Roeland

Graag stellen wij je voor aan de mensen die Oranje IT succesvol maken, zo ook Roeland Peters. Sinds februari 2020 is hij met trots onderdeel van het team. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar Feyenoord en naar eigen zeggen vindt Roeland, zoals de meeste IT’ers,...

Lees meer
Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging voor bedrijven tegen cyberaanvallen 28 januari is het de Europese Dag van de Privacy, een dag die in het leven is geroepen om niet alleen burgers te informeren over hun gegevensbescherming maar ook om bedrijven ervan bewust te maken om...

Lees meer