Managed Services

Met onze managed services dienstverlening bieden wij onze klant bereikbaarheid, beschikbaarheid & grip op kosten voor haar IT infrastructuur. Deze dienstverlening wordt geborgd middels onze SLA’s, waarbij de gebruikerservaring zeker niet buitenbeschouwing word gelaten en ook de grip op kosten geborgd kan worden.

Bereikbaarheid

Als er iets aan de hand is in uw IT-omgeving, of als u vragen heeft, wilt u uiteraard een IT Partner die continu goed bereikbaar is. Onze Servicedesk is voor onze klanten goed en eenvoudig bereikbaar via de telefoon, mail, of de self-service portal. Onze skilled servicedesk medewerkers staan u graag te woord, luisteren naar uw vragen of probleem, en gaan direct voor u aan de slag. Onze mensen op de service desk kennen onze klanten en hun IT-omgeving, u wordt dan ook direct, persoonlijk en vakkundig te woord gestaan. Wij helpen graag en snel!

Continuïteit

De beheerders van Oranje IT zorgen voor de monitoring, back-up en onderhoud van uw (cloud) infrastructuur. Dit alles doen ze vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam. Middels onze innovatieve infrastructuur monitoring kunnen wij proactief uw problemen en verstoringen voorkomen. Onze beheerders zijn uitermate klantgericht, kennen uw omgeving goed, en zijn op de hoogte van de laatste technologie. Zij zorgen daarmee voor de optimale continuïteit en beschikbaarheid van uw gegevens en IT-omgeving.

 

Ondersteuning

Voor alle benodigde (ad-hoc) ondersteuning op locatie staan de medewerkers paraat om u en uw gebruikers te helpen. Voor ondernemingen met een eigen servicedesk biedt Oranje technische IT-ondersteuning. Dit kan door bijvoorbeeld telefonische achter vang, of personele back-up. In dit laatste geval verzorgt Oranje IT de benodigde ondersteuning op locatie om de bezetting van uw on-site servicedesk te waarborgen.

 

Cloud infrastructuur (en werkplek)

Uw medewerker moet zorgeloos de werkplek kunnen gebruiken!

De werkplek, en achterliggende systemen, moet natuurlijk altijd beschikbaar en werkbaar zijn. Om dit te realiseren bied de cloud eenvoudige en schaalbare mogelijkheden. Middels onze cloud datacenter architectuur voldoet u automatisch aan deze vereisten op gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid en hoge mate van beschikbaarheid.

Om dit te realiseren, maken wij gebruik van het Microsoft Azure platform. Voor infrastructuur elementen die niet verplaatst kunnen of mogen worden, zullen wij een hybride scenario toepassen.

Voor de moderne werkplek maken wij gebruik van de nieuwe Windows Virtual Desktop & Office365. Hiermee zijn wij in staat u een centrale, maar ook een gepersonaliseerde werkplek aan te bieden. Oranje IT heeft deze nieuwe omgeving al sinds de lancering in oktober 2019 succesvol geïmplementeerd bij onze klanten.

Indien u een demo wilt zien van deze omgeving of graag wilt weten van de kosten hiervan zijn, neem dan contact op voor onze demonstratie of eerste inventarisatie voor de verwachtte kosten.

Restore (en back-up)

Met onze op Veeam gebaseerde back-up dienst voldoet u aan de 3-2-1-regel. Volgens de 3-2-1-regel moet u drie kopieën van uw gegevens bewaren op twee typen opslag, waarbij één kopie offsite wordt bewaard.

Oranje IT verzorgt en beheerd de back-up van uw gegevens (en servers). We zorgen dat er een back-up is van uw data bij u op locatie. Evenals de synchronisatie van deze back-up naar de cloudopslag van Oranje IT.

Deze oplossing is met name ontwikkeld voor het MKB en heeft een relatief geringe investering nodig om deze zaken snel en goed op orde te krijgen.

Endpoint Management

Endpoint management is een vereiste in de keten van informatiebeveiliging en apparatuur inzichtelijkheid binnen uw organisatie.

Oranje IT houd uw werkplekken helder in zicht middels onze endpoint management oplossingen. Voor de inzichtelijkheid en beveiliging van uw fysieke werkplekken levert Oranje IT verschillende oplossingen gebaseerd op Microsoft Intune. Dit in combinatie met onze beveiligingsoplossingen levert u de zekerheid op dat uw werkplekken inzichtelijk en beschermd zijn.

Monitoring

Meer voorspelbaarheid in mogelijke verstoringen en toekomstige investeringen.

Het monitoren van al uw servers, eventueel aangevuld met firewalls, routers, switches en fysieke werkplekken stelt u in staat, naast proactief te kunnen handelen bij storingen, toekomstige op- of afschalingen beter in te plannen.

Dit doen wij op basis van een agent installatie op het device. In het geval van netwerkapparatuur doen wij dit voornamelijk op basis van SNMP (agentless). Welke gegevens monitoren zij o.a.: beschikbaarheid van het device, CPU/geheugen/disk capaciteit, meldingen van “imminent failures”, etc.

Dit alles gecombineerd in maandelijkse rapportages geven u het juiste inzicht in de performance, beschikbaarheid en ontwikkeling van uw omgeving.

(Wireless) Networking

Een stabiele verbinding voor uw werkplek.

Ook voor de netwerkcomponenten op locatie bied Oranje IT de juiste betrouwbare oplossingen voor uw draadloos en bedraad netwerk. Onze oplossingen hierin zijn veelal gebaseerd op Juniper en Watchguard.

Security

Een veilige omgeving voor uw bedrijf kritische gegevens is in deze tijd een absolute must!

Voor het beveiligen van uw omgeving, werkplekken en informatie heeft Oranje IT verschillende oplossingen uitgewerkt. Deze oplossingen zijn allen op maat te integreren binnen uw IT infrastructuur.

Hierbij is te denken aan:

2-Factor authenticatie: Onmisbaar in deze tijd is de mogelijkheid om te toetsen of de toegang tot uw omgeving of centrale werkplek echt door de juiste persoon gedaan word. Met de ervaring van Oranje IT op dit gebied hebben wij een oplossing gebouwd rondom de software van ESET Secure Authentication.

Antivirus: Bescherming tegen computervirussen. Ieder endpoint device, ongeacht of dit een server of client besturingssysteem is dient beschermt te zijn. Onze antivirus dienst is gebaseerd op het Bitdefender product. Binnen Bitdefender worden onderdelen geactiveerd als: firewall met inbraakdetectie, geavanceerde anti-exploit, proces monitoring, inhoudscontrole, apparaatbeheer & webfiltering.

Patch Management: Bescherming tegen “software lekken”. Middels het gebruik van de patch management module van Bitdefender krijgt u inzichtelijkheid en ook de oplossing voor patchmanagement voor alle devices, ongeacht of dit een server of client besturingssysteem is.

Mailfilter: Veilig mailen door onze cloud emailfilter. Deze mailfilter controleert binnenkomende e-mail op spam, spoofing en virussen. Het filter maakt gebruik van diverse technieken waardoor een spamdetectiegraad van meer dan 99,9% wordt gerealiseerd, vaak zonder valse positieven. Blijkt na scannen dat de mail legitiem en “clean” is, dan wordt de e-mail afgeleverd op uw mailserver. Onze mailfilter dienst is gebaseerd op het SpamTitan product.

Producten & Licenties

Wij bieden alle benodigde hardware en software voor uw IT omgeving. Deze mogelijkheid biedt u de kans om voor uw projecten gebruik te maken van single window shopping. Zo krijgt u de optimale afstemming voor de uitvoer van de projecten.

Met al onze partners kan Oranje IT u alle benodigde producten voordelig aanbieden.

GESTERKT DOOR HET BESTE VAN HET BESTE

Onze partners

Oranje IT maakt ook gebruik van kennis en kunde buiten zijn eigen organisatie.
Hieronder een aantal voorbeelden.