Monitoring: de kracht van het voorspellen en voorkomen

De IT- infrastructuur van een onderneming zal veelal een complexe omgeving zijn. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden hoe deze infrastructuur presteert. Downtime of prestatieverlies van IT middelen kan elk bedrijf veel geld kosten. Dit maakt IT- monitoring een interessante investering. De moeite waard om je verder in te verdiepen. Maar wat houdt IT monitoring nou eigenlijk in?

Wat de Oranje IT monitoring oplossing kan bieden

Het doel van IT- monitoring is om live vast te stellen hoe goed de IT infrastructuur en de onderliggende componenten presteren. Met IT- monitoring kunnen gebruikers IT problemen live identificeren en zo de juiste beslissingen maken om deze op te lossen. OranjeIT monitort servers, switches en andere gevraagde apparaten om proactief waarschuwingen te krijgen om systeem uitval te voorkomen. Monitoring heeft dus ook voorspellende waarde en mocht een systeem toch plotseling uitvallen dan worden er waarschuwingen verstuurt zodat er direct actie kan worden genomen.

De veiligheid van de data boven alles

Oranje IT gebruikt software van onze partner Zabbix als monitoring tool. Zabbix krijgt van Gartner een 4,5 uit 5 sterren en is de customers choice 2020. In deze tool wordt data op 2 manieren opgeslagen. De complete relevante geschiedenis maar ook een samengevatte afgeleide middels trends.

De geschiedenis houdt de data per minuut bij. Deze data wordt 14 dagen bewaard. Deze data wordt vooral gebruikt om actieve incidenten meer op te lossen. Na 14 dagen wordt deze data omgezet naar trenddata dat weer bewaard wordt voor 1 jaar. Deze trends worden gebruikt om patronen te zien en klanten te adviseren om verstoringen voor te zijn.

Toegang tot deze data wordt versleuteld  en alleen geautoriseerde medewerkers van Oranje IT hebben toegang tot deze gegevens. Onze IT medewerkers zijn gescreend, beschikken over een VOG en hebben een privacy verklaring ondertekend.

 

Meer weten over IT monitoring?

Kom er achter wat Oranje IT voor jouw organisatie kan betekenen. Wij informeren je graag verder over onze oplossingen. 

Bekijk ook deze berichten

Impact: Oranje IT investeert in elkaar

Impact: Oranje IT investeert in elkaar

Oranje IT investeert in elkaar. Veel geleerd en gezien. We hebben een ongelooflijke gave tijd met elkaar beleefd. Het waren drukke dagen maar de feedback was zodanig dat het een feit is dat we een bedrijf zijn met allemaal zeer trotse Oranje IT-ers.

Lees meer
Maak kennis met het team: Roeland

Maak kennis met het team: Roeland

Graag stellen wij je voor aan de mensen die Oranje IT succesvol maken, zo ook Roeland Peters. Sinds februari 2020 is hij met trots onderdeel van het team. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar Feyenoord en naar eigen zeggen vindt Roeland, zoals de meeste IT’ers,...

Lees meer
Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging voor bedrijven tegen cyberaanvallen 28 januari is het de Europese Dag van de Privacy, een dag die in het leven is geroepen om niet alleen burgers te informeren over hun gegevensbescherming maar ook om bedrijven ervan bewust te maken om...

Lees meer