Monitoring: de kracht van het voorspellen en voorkomen

De IT- infrastructuur van een onderneming zal veelal een complexe omgeving zijn. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden hoe deze infrastructuur presteert. Downtime of prestatieverlies van IT middelen kan elk bedrijf veel geld kosten. Dit maakt IT- monitoring een interessante investering. De moeite waard om je verder in te verdiepen. Maar wat houdt IT monitoring nou eigenlijk in?

Wat de Oranje IT monitoring oplossing kan bieden

Het doel van IT- monitoring is om live vast te stellen hoe goed de IT infrastructuur en de onderliggende componenten presteren. Met IT- monitoring kunnen gebruikers IT problemen live identificeren en zo de juiste beslissingen maken om deze op te lossen. OranjeIT monitort servers, switches en andere gevraagde apparaten om proactief waarschuwingen te krijgen om systeem uitval te voorkomen. Monitoring heeft dus ook voorspellende waarde en mocht een systeem toch plotseling uitvallen dan worden er waarschuwingen verstuurt zodat er direct actie kan worden genomen.

De veiligheid van de data boven alles

Oranje IT gebruikt software van onze partner Zabbix als monitoring tool. Zabbix krijgt van Gartner een 4,5 uit 5 sterren en is de customers choice 2020. In deze tool wordt data op 2 manieren opgeslagen. De complete relevante geschiedenis maar ook een samengevatte afgeleide middels trends.

De geschiedenis houdt de data per minuut bij. Deze data wordt 14 dagen bewaard. Deze data wordt vooral gebruikt om actieve incidenten meer op te lossen. Na 14 dagen wordt deze data omgezet naar trenddata dat weer bewaard wordt voor 1 jaar. Deze trends worden gebruikt om patronen te zien en klanten te adviseren om verstoringen voor te zijn.

Toegang tot deze data wordt versleuteld  en alleen geautoriseerde medewerkers van Oranje IT hebben toegang tot deze gegevens. Onze IT medewerkers zijn gescreend, beschikken over een VOG en hebben een privacy verklaring ondertekend.

 

Meer weten over IT monitoring?

Kom er achter wat Oranje IT voor jouw organisatie kan betekenen. Wij informeren je graag verder over onze oplossingen. 

Bekijk ook deze berichten

Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging tegen cyberaanvallen

Privacy: de eerste verdediging voor bedrijven tegen cyberaanvallen 28 januari is het de Europese Dag van de Privacy, een dag die in het leven is geroepen om niet alleen burgers te informeren over hun gegevensbescherming maar ook om bedrijven ervan bewust te maken om...

Lees meer
Microsoft Ignite 2021

Microsoft Ignite 2021

Na een mooie eerste editie in 2019 vond op 2,3 en 4 november dan eindelijk het tweede digitale event van Microsoft Ignite plaats. Wat is er in 1,5 jaar tijd gebeurd? Wij praten je bij.Uitdagingen en trends van het afgelopen 1,5 jaar Het werken met on-premise...

Lees meer
Maak kennis met het team: Jeroen

Maak kennis met het team: Jeroen

Met zijn bachelor commerciële economie op zak begon Jeroen bij een im- en exportbedrijf in de groente en fruit als accountmanager. Na drie jaar met plezier in deze branche te hebben gewerkt nam de Flakkeeënaar de beslissing een overstap te maken naar de IT...

Lees meer